A Suli Saliról

AKG-s fiatal újságírók blogja, tele érdekes cikkekkel. Nézz körül bátran!

 

Archívum

2013. 05. 18.

A békásmegyeri élet szépségei

A Tesó című film Dyga Zsombor 2003-as alkotása, mely (hat évvel a Koccanás előtt) szintén reményt ad a magyar film szerelmeseinek.

A történet betekintést enged egy, a békásmegyeri lakótelepen élő kevésbé átlagos család mindennapjaiba. Az anya az 50. szülinapja alkalmából (egy kisebb kirohanás után) elköltözik vidékre, ráadásul örökre. Ezt mindkét fia, a 23 évesen is „kiskamasz”, zenemániás Artin, és a szexfüggő Nate is furcsálja. Ugyanis szerintük a lakótelepnél nincs jobb hely az életre. Artin ki szeretné adni anyja lakását, Naténak viszont nem tetszik annyira az ötlet. Elindul a tesóháború, aminek eredményeként Nate teljesen megváltozik, Artin pedig megtalálja a szerelmet Nate egykori partnerében.

teso1.jpg

Ez a film egyszerűen fantasztikus! Egy bizonyos pontig. Artin küzdelme saját magával szerelméért ugyanis kicsit lelaposítja az egészet. Ettől függetlenül addig a pontig egy tökéletes filmet látunk kiváló rendezéssel és színészi játékkal, továbbá fergeteges bevágásokkal, melyek magyarázatként szolgálnak egy-egy jelenethez.

teso2.jpg

Dyga Zsombor (aki azóta is dolgozik, több-kevesebb sikerrel) rendkívűl tehetséges, rendezőként és forgatókönyvíróként egyaránt. Filmjének pedig ott a helye az összes „Legjobb magyar filmek” összállításban.

Honéczy Zoárd

komment


süti beállítások módosítása